dissabte, 15 de maig del 2010

Clauer acabat

La setmana del 5 al 10 de maig va tenir lloc, a Àustria, l’última trobada del projecte Leonardo “Moulding for Europe”. Aquest projecte ha reunit 6 escoles de: Portugal, Alemanya, Turquia, Salesians de Sarrià (Barcelona) i dues d’Àustria que han treballat: el disseny, la realització i la producció d’un clauer amb motlles d’injecció.

Cada cara del clauer porta gravat per un costat el logotip de l’escola i per l’altre el perfil geogràfic del país, simbolitzat així l’esperit comunitari que ha fet possible la realitat europea.

El clauer, dissenyat per alumnes del cicle de Desenvolupament de projectes mecànics del nostre centre, no hauria estat possible sense la col·laboració desinteressada de l’empresa Construcciones Mecánicas Solé, S. A., de Mataró.



dimecres, 12 de maig del 2010

Premi al projecte Comenius

El projecte ComeniusEuropean CNC Network-Train for Europe” que el Departament de Mecànica ha desenvolupat conjuntament amb altres 23 escoles acaba de guanyar el premi Charlemagne Youth 2010, atorgat pel Parlament Europeu, que el declara com el millor projecte de cooperació europea del 2010.

El premi Charlemagne Youth Prize és un premi del Parlament Europeu i la Fundació Internacional Premi Charlemange de Aachen a aquells projectes que:

Promouen la cooperació europea i internacional.

• Promocionen la identitat europea.

Són una model a seguir per la gent jove europea ja que ofereixen exemples pràctic de vida en comú.

El projecte guanyador ha estat seleccionat entre centenars de projectes per un jurat format pel President del Parlament Europeu, membres del Parlament i representants d’organitzacions juvenils.

Aquest projecte, segons paraules del President del Parlament Europeu Jerzy Buzekés un testimoni precís de l’essència d’Europa: actuar conjuntament, superar els límits de les fronteres, la descoberta de la diversitat i el seu potencial”




La web del projecte


Video de la entrega del premi al parlament europeu